Mitkä ovat Internet-maailman turvallisuussäännöt?

Internet tekee rajattomasta tutkimisesta mahdollisuuden. Voit siirtyä vaivattomasti yhdestä maantieteellisestä paikasta toiseen poistumatta huoneestasi. Voit myös saavuttaa paljon tutkijoissasi verkkokurssien avulla, työskennellä etänä, päästä käsiksi valtavaan määrään tietoa muutamassa minuutissa ja monia muita mahdollisuuksia, jotka tiedät varmasti jo.

Internet voi kuitenkin olla myös pelottava paikka – niin aikuisille kuin lapsillekin. Jokaisen, jolla on tekniikkataitoja, on tulossa helppoa tutkia sinua ja Internet-jalanjälkeäsi.
Valitettavasti emme voi sivuuttaa kasvavia Internet-ongelmia, kuten verkkokiusaamista.

Luotettavien tutkimusten mukaan 59 % teinistä Yhdysvalloissa on joutunut verkkokiusaamisen uhriksi jossain vaiheessa. Tietysti on muitakin Internetiin liittyviä haasteita, kuten vainoaminen, yksityisyyden loukkaaminen, varkaudet ja hakkerointi. Ihmiset menettävät säästöjään hakkereille ylijakamisen, heikkojen salasanojen ja jopa tietojenkalastelusuunnitelmien vuoksi.

Aivan kuten internet mahdollistaa näiden haittapuolien esiintymisen, on olemassa myös useita ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä, ja tuomme ne näytöllesi. Tässä blogikirjoituksessa tutkimme viittä erilaista turvallisuussääntöä Internet-maailmassa. Aloitetaan!

Käytä luotettavaa VPN:

Kun Internet-palveluntarjoajat tai Internet-palveluntarjoajat antavat sinulle pääsyn Internetiin, he osoittavat laitteellesi sen ainutlaatuisen IP-osoitteen. Internet-palveluntarjoajat voivat käyttää tätä osoitetta seuratakseen toimintaasi, sijaintiasi ja Internet-historiaasi. He voivat ansaita rahaa näillä tiedoilla syöttämällä niitä mainostoimistoille, verkkosivustoille, sovelluksille ja hallitukselle.

Muita luvattomia tahoja, jotka voivat käyttää Internet-toimintojasi, sijaintiasi ja jalanjälkiäsi, ovat julkiset Wi-Fi-palveluntarjoajat, sosiaalisen median keskittimet ja kuka tahansa, jolla on käyttötaitoja.

Nyt suuri prosenttiosuus näistä jäljittäjistä ei välttämättä tarkoita satuttaa sinua. Jos yksityiset tietosi kuitenkin joutuvat vääriin käsiin, saatat olla taloudellisessa tai fyysisessä riskissä.
Sellaisenaan on parasta käyttää luotettavaa VPN-palvelua erilaisiin tarpeisiin. Sen lisäksi, että se suojaa online-persoonallisuutesi ja pitää sinut nimettömänä, se auttaa myös kumoamaan verkkosivustojen, elokuvakeskittymien ja muun sisällön maantieteelliset rajoitukset, jotka eivät ole saatavilla alueellasi.
Vaihtoehtoisesti voit valita ethernet-palvelut Wi-Fin sijaan, koska ne ovat turvallisempia, nopeampia ja edullisempia latenssin suhteen.

Käytä vahvoja salasanoja

Salasanasi vahvuus määrittää online- ja offline-tilisi satunnaisen käytettävyyden tason. Jotkut salasanat ovat melko helppoja arvata, varsinkin kun käytät sanakirjan sanoja, sinulle tärkeiden ihmisten ja toimintojen syntymäpäiviä tai vuosipäiviä tai jopa sarjanumeroita.

Tiesitkö, että tuoreiden ja luotettavien tilastojen perusteella huippuyritysten aiheuttamien kustannustietojen murron keskimääräinen hinta on maailmanlaajuisesti 3,86 miljoonaa dollaria? Vaikka pelissä on täytynyt olla useita hakkerointitekijöitä, vahva salasana olisi toiminut esteenä ja hidastanut prosessia kohtuullisessa määrin.

Myös tuhansia tieteellisiä julkaisuja sisältävän uskottavan verkkosivuston Scientific American mukaan läpäisemätöntä salasanaa valittaessa on parasta välttää pieniä kirjaimia ja valita yli kuusi merkkiä pitempi salasana. Yhdistä sen sijaan eri kirjaimia isoilla ja pienillä kirjaimilla ja lisää numeroita ja symboleja.

On parasta pitää mielessä, että mitä harvemmille ihmisille jaat salasanasi, sitä pienempi on todennäköisyytesi kokea tietoturva- tai tietoturvaloukkaus.

Vältä satunnaisten linkkien napsauttamista

Toinen tapa, jolla hakkerit voivat tunkeutua henkilötietoihisi, on päästä järjestelmääsi tai puhelimeesi. He käyttävät vakoiluohjelmia ja viruksia naamioituina linkkien muodossa, ja kun napsautat niitä, annat hakkereille pääsyn.

He voivat käyttää vakoiluohjelmia tarkastaakseen toimintaasi, kun taas virukset voivat häiritä järjestelmääsi kokonaan. Voit menettää tärkeitä tietoja näille hakkereille tai menettää ne ikuisesti, jos et ole varmuuskopioinut niitä.

Siksi on parasta välttää satunnaisten linkkien napsauttamista. Jos linkki ponnahtaa esiin, kun surffaat Internetiä, älä anna uteliaisuutesi voittaa sinua.

Voit myös ryhtyä ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin asentamalla haittaohjelmien, kuten virusten ja vakoiluohjelmien torjuntaohjelmat. Tietenkin sinun on päivitettävä ohjelmisto säännöllisesti, jotta ne eivät toimisi.

Poista sijaintisi käytöstä

Jos olet ollut tarkkaavainen, huomaat, että useimmat sovellukset ja verkkosivustot nykyään pyytävät sinua ottamaan sijainnin käyttöön, kun käytät niitä. No, sille on järkevä selitys; se auttaa heitä palvelemaan sinua paremmin tarjoamalla sijaintillesi ominaisia ​​palveluita ja sisältöä.

Vaikka tämä on täysin ymmärrettävää, luvaton pääsy voi asettaa sinut vaaraan. Oletetaan esimerkiksi, että löydät itsesi tietojenkalastelusivustolta, joka pyytää sijaintiasi. se voi sekä vaarantaa tietosi että altistaa sinut fyysiselle vahingolle ja taloudelliselle tappiolle.

Kuvittele vain halveksittu rakastaja tai internet-salkeri pääsevän sijaintiisi. Sellaisenaan on ainakin parasta sammuttaa tarkka sijaintisi sovelluksen tai verkkosivuston käytön jälkeen. Vaihtoehtoisesti voit rajoittaa pääsyn sijaintiisi siihen, milloin sovellus tai verkkosivusto on käynnissä laitteellasi.

Rajoita henkilötietojesi paljastamista

Mitä vähemmän online-ystäväsi tietävät sinusta, sitä parempi. Nykyään on yleistä, että ihmiset julkaisevat kuvia nykyisestä sijainnistaan, työpaikastaan, tekemissään ja muista henkilökohtaisista tiedoista, jotka voivat vaarantaa heidät, jos ne joutuvat vääriin käsiin.

Yksi turvallisimmista Internetin turvallisuuskäytännöistä on rajoittaa niitä, joilla on pääsy henkilötietoihisi. Kuitenkin, vaikka teet niin, ole varovainen sen suhteen, mitä paljastat heille. Muista, kuinka paljastat kotiosoitteesi, matkapuhelinnumerosi ja nykyiset toiminnot.

Internet ei koskaan unohda, ja henkilö voi kaivaa esiin vuosia sitten poistamasi tiedot oikeilla taidoilla.

Johtopäätös

Internet-turvallisuus on yhtä tärkeää kuin offline-turvallisuus. Internet-toimintasi ja jalanjälkesi voivat altistaa sinut monille online-vaaroille, ja paras tapa torjua niitä on maksimoida Internet-turvatoimesi.

Olemme toimittaneet sinulle tärkeimmät, ja parasta on, että voit toteuttaa ne kaikki. Lisäksi useimmat niistä eivät maksa mitään tai ovat suhteellisen halpoja ja myös helposti saatavilla.

Voit aloittaa asentamalla luotettavan VPN-palvelun jo tänään. Se varmasti auttaa pitkälle turvaamaan online- ja offline-läsnäolosi.

Vastaa