Kuinka suojata itseäsi digitaalisessa maailmassa

Maailmasta on tullut globaali kylä tekniikan ja internetin ansiosta, mikä on erinomaista! Asumisesta on tullut suhteellisen vaivatonta, ja erityisesti tätä saavutusta varten on olemassa lukuisia innovaatioita. Pääset nopeasti käsiksi suureen määrään tietoa, kommunikoi kaukaisissa paikoissa olevien ihmisten kanssa ja saat jopa useita palveluita suoraan kotiovellesi.

Näillä poikkeuksellisilla saavutuksilla on kuitenkin monia huonoja puolia. Joitakin riskejä saatat joutua alttiiksi tietojenkalastelulle, tietomurroille, satunnaisille ja ei-toivotuille henkilökohtaisille tiedoille, kuten pankkitietojesi, sijaintisi ja monille muille.

Vaikka kaikki nämä kuulostavat pelottavilta, todellisuus on, että et voi päästä eroon digitaalisesta maailmasta. No, tässä on jotain, mitä voit tehdä – suojella itseäsi. Asianmukaisella suojauksella voit nyt surffata Internetissä samalla kun nautit turvallisuudesta ja yksityisyydestä.

Veikkaamme, että mietit, kuinka voit saavuttaa tämän. Olemme turvassa. Tässä viestissä kerromme, kuinka voit suojata itsesi digitaalisessa maailmassa.

Seitsemän tapaa suojata itseäsi digitaalisessa maailmassa

Onneksi digitaaliaika tarjoaa myös tapoja suojautua näiltä haittapuolilta, ja vaihtoehtosi ovat monipuoliset. Joten tässä on seitsemän tapaa, joilla voit suojata itseäsi digitaalisessa maailmassamme.

Poista sijaintisi käytöstä

Jos olet ollut tarkkaavainen, olet jo ymmärtänyt, että useimmat sovellukset nykyään pyytävät sinua ottamaan sijaintisi käyttöön. Tälle voi tietysti olla lukuisia oikeutettuja syitä, kuten aikomus tarjota vain omalla alueellasi olevia palveluita. Se voi myös olla helpottamaan pyytämiesi palveluiden toimittamista kotiovellesi tai jopa yhteydenpitoa alueellasi oleviin ihmisiin sosiaalisen median sovellusten tapauksessa.

Tällä ominaisuudella on kuitenkin myös merkittäviä haittoja. Ensinnäkin se altistaa sinut riskitasolle, koska satunnaiset ihmiset voivat päästä sijaintiisi ja jäljittää sinut missä olet. Se voi asettaa sinut vaaraan, ja yrität epäilemättä välttää sen. Siksi paras tapa kiertää se on poistaa sijaintisi käytöstä tai rajoittaa pääsyä vain, kun käytät sovellusta, joka vaatii sitä puhelimessasi.

Käytä hyvää VPN:ää

On mahdotonta korostaa liikaa hyvän VPN:n käytön lukuisia etuja, ja voit tarkistaa blufvpn.com-sivustolta, mitä ne ovat. Jos et tiennyt, internetpalveluntarjoajasi, sosiaalisen median keskittimet ja jopa julkiset Wi-Fi-palvelut voivat helposti päästä käsiksi tietoihisi ja sijaintiisi, kun muodostat niihin yhteyden. Se ei ehkä aseta sinua näkyvään vaaraan, mutta se loukkaa yksityisyyttäsi, ja jokaisella on oikeus vapauteen siitä.

Lisäksi Internet-palveluntarjoajasi voivat myydä arkaluonteisia tietojasi mainostoimistoille tai yksinkertaisesti luovuttaa ne hallitukselle. Osavaltion uudet lait kuitenkin rajoittavat Internet-palveluntarjoajiasi antamasta yksityisiä tietojasi vapaasti hallitukselle.

Toinen ongelma syntyy, kun luvaton taho voi murtautua Internet-palveluntarjoajaasi päästäkseen yksityisiin tietoihisi. Se voi aiheuttaa sinulle vahinkoa. Siksi paras tapa suojata online-tietosi ja yksityisyytesi on käyttää turvallista ja luotettavaa VPN:ää.

Salaa sähköpostisi

Sähköposti on uskomaton innovaatio, joka helpottaa viestintää. Sellaisenaan saatat tuntea olosi riittävän turvalliseksi välittääksesi arkaluonteisia tietoja sähköpostitse. Yleensä se ei ehkä ole vaarallista; Jos hakkeri kuitenkin näkee sinut, hänen on helppo päästä käsiksi viesteihin ja loukata yksityisyyttäsi.

Sellaisenaan teet itsesi lujasti salaamalla sähköpostisi. Luvaton henkilö ilman salauksen purkuavainta ei ymmärrä viestejäsi, jos he sieppaavat sähköpostit. Vain aiottu vastaanottaja voi purkaa sähköpostin salauksen.

Parasta on, että voit helposti salata sähköpostisi ilmaiseksi ja suoraan puhelimesi asetuksista.

Käytä mieleenpainuvaa ja läpäisemätöntä salasanaa

Jos valitset helposti saatavilla olevan salasanan, altistat itsesi hakkeroille ja tietojen vaarantamiselle. Siksi on parasta valita vahva ja mieleenpainuva salasana sosiaalisen median tileillesi, pankkitileillesi ja jopa älylaitteillesi. Se tarjoaa epäilemättä barrikadin hakkereiden ja yksityisyytesi välille.

Hyvän salasanan valinnassa on parasta olla käyttämättä sanakirjan sanoja, läheisten ihmisten syntymäpäiviä ja tietoja, jotka satunnainen tuntematon voi helposti paljastaa. Sen sijaan parhaat salasanat ovat yleensä vain sinulle kuuluvien tietojen yhdistelmä.

Voit myös tehdä siitä entistä vahvemman lisäämällä erikoismerkkejä ja numeroita. Voit myös turvautua salasanageneraattoriin.

Rajoita pääsyä älylaitteisiisi ja sosiaalisen median keskuksiin

Kun useilla ihmisillä on pääsy älylaitteisiisi ja sosiaalisen median keskitteisiin, voit tuhota yksityisyyden ja tietosuojan olemuksen. Tällä tavalla satunnainen henkilö, jolle sinulla on tai ei ole valtuutta, voi helposti käyttää laitteitasi ja vaarantaa tietosi. Se voi johtaa turvallisuusuhan tai jopa välttämättömien materiaalien katoamiseen.

Pohjimmiltaan voit suojata itsesi rajoittamalla sekä fyysistä että online-käyttöä näihin laitteisiin ja sosiaalisen median keskuksiin. Fyysisesti voit varmistaa, että poistat satunnaisen pääsyn älylaitteisiisi pitämällä ne poissa ihmisten ulottuvilta. Sitten virtuaalisesti voit asettaa vahvan salasanan ja välttää kertomasta ihmisille, mikä se on.

Kaksitekijäinen todennus

Useimmat sovellukset ja sosiaalisen median keskittimet tarjoavat nyt kaksivaiheisen todennuksen. Se on varma tapa suojata online-tietosi, sillä kukaan, joka ei tiedä salaista numeroasi tai kirjaintasi, ei pääse sen ohi. Lisäksi voit yhdistää sen vahvaan salasanaan suojataksesi itseäsi tässä digitaalisessa maailmassa.

Ole varovainen käyttäessäsi julkista Wi-Fi-yhteyttä

Julkinen Wi-Fi on yksi teknologia-aikakauden merkittävistä innovaatioista. Yleensä se antaa sinulle pääsyn ilmaisiin ja lähes rajoittamattomiin tietoihin, jotta voit suoratoistaa suosikki-TV-ohjelmiasi, musiikkia ja jopa surffata Internetissä. Näihin etuihin liittyy kuitenkin myös riskitaso.

Ensinnäkin kyseisen verkon palveluntarjoaja voi helposti käyttää online-toimintojasi ja sijaintiasi, kun olet yhteydessä siihen. Satunnainen henkilö, jolla on sisäinen pääsy palveluntarjoajaan, voi myös seurata sijaintiasi ja verkkotoimintaasi.

Joten kun muodostat yhteyden julkiseen Wi-Fi-verkkoon, varmista, että otat käyttöön hyvän VPN:n tietosuojasi suojaamiseksi. Et välttämättä vältä julkisen Wi-Fin käyttöä kokonaan, mutta voit suojata itsesi käyttämällä VPN:ää peittämään IP-osoitteesi ja tietojesi yksityisyys.

Tiivistettynä

Digiaika tekee elämästä varmasti helpompaa, mutta se altistaa sinut yksityisyyden loukkauksille ja verkkorikollisuudelle. On kuitenkin olemassa lukuisia tapoja suojata itseäsi, ja voit aloittaa hankkimalla hyvän VPN:n.

Hyvä VPN on virtuaalinen barrikadi sinun, tietoverkkorikollisuuden ja tietosuojaloukkausten välillä. Loppujen lopuksi, jos he eivät tiedä kuka tai missä olet, he eivät voi erottaa sinua!

Vastaa