Oscars 2023: Kuka voittaa kaikissa luokissa

Huolimatta siitä, mitä olet ehkä kuullut Everywhere All at Once -tapahtumasta viime aikoina karkaamassa jokaisen palkinnon kanssa, vuoden 2023 Oscar-gaala-ennusteiden tekeminen ei ole niin helppoa kuin miltä näyttää. Kyllä, A24-seikkailu on valmis voittamaan vankan määrän patsaita, ja ainakin yksi sen näyttelijöistä on käytännössä taattu voitto myös. Mutta muiden Oscar-ehdokkaiden kesken on kova kilpailu BAFTA-palkintoja hallinneesta elokuvasta All Quiet on the Western Front lipputulojen ilmiöihin Elvis, Top Gun: Maverick ja Avatar: The Way of Water.

2023 Oscar nominees collage Best Picture

Koolla näyttää olevan merkitystä tämän vuoden Oscar-gaalassa – on helpotus saada niin paljon osumia pandemian tauon jälkeen, ja luokissa, kuten parhaat visuaaliset tehosteet ja paras ääni, suurin spektaakkeli voittaa usein. Mutta on myös pienempiä voittoja katsottavana, katkenneen ystävyyden allegoriasta The Banshees of Inisherin ja timantinterävään hahmotutkimukseen Tár, jotka molemmat haastavat Everything Everywheren alkuperäisen käsikirjoituksen kategoriassa. Jos haluat jännitystä, voit kääntyä jompaankumpaan päänäyttelijäkategoriaan, mutta myös käsityöhön, kuten äänentoistoon, jossa taistelueepos Top Gun: Maverick ja All Quiet on the Western Front haastavat Elvisin musikaalisen mosaiikin. Ja alkuperäisessä kappaleessa kaksi jättimäistä supertähteä kohtaa energisen intialaisen tanssinumeron, eikä todellakaan voi sanoa, kumpi voittaa.

Alta löydät parhaat yrityksemme ennustaa voittajat kaikissa 23 Oscar-kategoriassa. Olemme tietysti kaikkialla kerralla Oscar-iltana raportoimassa Dolby-teatterista ja Vanity Fairin Oscar-bileistä, joissa voit virittää suoratoistomme Oscar-gaalan jälkeen kaikista sisäpiirin yksityiskohdista, joita et voi. päästä muualle.

PARAS KUVA

ennustettu VOITTAJA: Kaikki kaikkialla kerralla
Hiljaista länsirintamalla
Top Gun: Maverick
Elvis
Inisherinin bansheet
Fabelmanit
Tár
Avatar: The Way of Water
Naiset puhuvat
Surun kolmio

Pelikenttä alkoi lupaavasti. Tár, Women Talking ja Banshees saivat paljon kriitikoiden varhaista rakkautta; Elvis ansaitsi katsojien ja äänestäjien ihailun; Top Gun: Maverick ja Avatar: The Way of Water olivat lipputuloja. Hetken tuntui siltä, että The Fabelmans oli eräänlainen kissanminttu, joka voittaa tämän kategorian, jonka tarina on niin syvästi täynnä elokuvaa ja rakastetulta ohjaajalta. Se voitti myös parhaan draaman Globen. Mutta kauden edetessä alkoi tapahtua mielenkiintoisia asioita. Ensinnäkin, näennäisesti tyhjästä, Netflixin saksankielinen sotadraama, All Quiet on the Western Front, alkoi levitä nousuun. Se siivosi BAFTA-tapahtumassa ja ansaitsi yhdeksän Oscar-ehdokkuutta. Yhtäkkiä se tuntui todelliselta mahdollisuudesta saada paras kuva. Mutta ei voi kiistää tämän vuoden toista ilmiötä: Kaikki kaikkialla kerralla. A24-elokuva osallistuu tähän kilpailuun 11 ehdokkuudella (eniten kaikista elokuvista), ja se voitti palkinnot Critics Choice- ja Globes -kilpailuissa. Mutta mikä tärkeintä, se voitti pääpalkinnon kaikissa neljässä suuressa killassa – SAG, PGA, DGA ja WGA – saavutus, joka on tapahtunut vain neljä muuta kertaa (American Beauty, No Country for Old Men, Slumdog Millionaire ja Argo). Kaikki neljä elokuvaa voittivat parhaan kuvan. Ja Independent Spirit Awards -gaalassa juuri viime viikonloppuna se voitti jokaisessa kategoriassa, jossa se oli ehdolla. Monet ihmiset eivät nähneet elokuvaa tulossa – genreen taivuttavana taistelulajielokuvana, jonka pääosissa on lähes koko aasialainen näyttelijä, se ei ole juuri sitä mitä Akatemia tunnetaan tervetulleisuudestaan, mutta on kristallinkirkasta, että Hollywood on ottanut sen vastaan ja vie sunnuntaina pääpalkinnon sekä palkinnot useissa muissa luokissa. – Rebecca Ford

PARAS OHJAUS

ennustettu VOITTAJA: Daniel Kwan & Daniel Scheinert, Kaikki kaikkialla kerralla
Ruben Östlund, surun kolmio
Todd Field, Tár
Martin McDonagh, Inisherinin banshees
Steven Spielberg, The Fabelmans

Hetken tämän palkintokauden aikana tämä Oscar tuntui Steven Spielbergin häviämiseltä. Mutta vaikka hänen muistelmakirjansa The Fabelmans ansaitsi vahvoja arvosteluja ja voitti himoidun People’s Choice Award -palkinnon TIFF:ssä, elokuvan heikompi suorituskyky sekä elokuvien katsojien että alan äänestäjien keskuudessa osui samaan aikaan kuin All at Once -elokuvan ihailu. Tulet kuulemaan paljon tästä ennustelistalla olevasta Everything Everywhere -aallosta ja siitä, kuinka monta haastajaa se on valmis voittamaan. Ja tässä nimenomaisessa kategoriassa meillä on ehkä selkein esimerkki siitä, että tuon A24-ilmiön edustajat syrjäyttivät entisen ykköspelaajan – tässä tapauksessa ohjaajakaksikko, joka voitti jo Spielbergin Ohjaajakiltalla, Critics Choice Awardsilla ja lisää. – David Canfield

PARAS NÄYTTÄJÄ

ennustettu VOITTAJA: Brendan Fraser, The Whale
Austin Butler, Elvis
Colin Farrell, Inisherinin banshees
Paul Mescal, Aftersun
Bill Nighy, elävä

Tämä kategoria on ollut yksi kauden epävakaimmista, ja kolme näyttelijää on tuntenut itsensä ykköspelaajaksi eri aikoina viime kuukausina. On jännittävää nähdä, että uusi tulokas Paul Mescal ja veteraani Bill Nighy ovat molemmat ehdolla, mutta kummallakaan esityksestä ei ole ollut tarpeeksi vauhtia voittoon. Colin Farrell aloitti kauden voittamalla parhaan miespääosan palkinnon Venetsian elokuvajuhlilla (päihitti Brendan Fraserin). Farrellin uralla on ollut ylä- ja alamäkiä, mutta näytti siltä, ​​että äänestäjät olisivat valmiita juhlimaan hänen viimeaikaisen työnsä huippuja, mukaan lukien hänen hauska-surullinen kuvaus suloisesta ja yksinkertaisesta miehestä Bansheesissa. Mutta Globes-voittonsa jälkeen hänen vauhtinsa on hiipunut, ja näyttelijä on jäänyt paitsi BAFTAsta Butlerille ja SAG-palkinnosta Fraserille. Muuttuvat esitykset onnistuvat usein täällä, kuten Gary Oldman Darkest Hourissa tai Eddie Redmayne Kaiken teoriassa, joten näytti siltä, ​​että Fraserin suorituksesta surevana 600 kiloa painavana miehenä tulisi helppo edelläkävijä, etenkin hänen voimakkaan paluutarinansa vuoksi. . Mutta se, että elokuva on saanut haalean vastaanoton, voi vahingoittaa hänen mahdollisuuksiaan. Tästä jää tämän kauden ”kekseliäisyys”, Austin Butler, joka vangitsi Elvisin niin vakuuttavasti, ettei hän näyttänyt pystyvän ravistelemaan häntä täysin. Hänen voittonsa BAFTA:ssa oli suuri yllätys, ja äänestäjät pitävät elokuvasta, joten he voisivat palkita sen täällä. Vaikka on helppo nähdä yhtäläisyyksiä Rami Malekin Bohemian Rhapsody -voittoon, Akatemia ei tunneta uusien tulokkaiden palkitsemisesta tässä kategoriassa. Joten huolimatta haaleista reaktioista elokuvaan, uskon, että Academy palkitsee Fraserin sekä hänen suorituksestaan että kovasta matkasta, jonka hän teki päästäkseen sinne. -R.F.

PARAS NÄYTTÄJÄ

ennustettu VOITTAJA: Michelle Yeoh, Kaikki kaikkialla kerralla
Cate Blanchett, Tár
Ana de Armas, blondi
Andrea Riseborough, Leslielle
Michelle Williams, The Fabelmans

Paras naisnäyttelijä on tuntunut hyvin tiiviiltä kahden hevosen kilpailulta hyvin pitkään. Andrea Riseborough’n villi kortti syrjään – ja kun koko Akatemia on mukana, ei vain klubinäyttelijöiden haara, sanoisin, että älä unohda sitä – Cate Blanchett ja Michelle Yeoh ovat käyneet kauppaa kriitikoiden palkintojen jakamisesta lähtien. kausi alkoi noin kolme kuukautta sitten. Luvut osoittavat tällä hetkellä Blanchettia: hän voitti palkintoja Critics Choicelta ja BAFTA:lta, ainutlaatuisilta suurten ja laajan äänestyselinten ryhmiltä sekä suurten kansallisten kriitikkoryhmien trifectailta. Mutta vauhti on ratkaiseva Oscar-kilpailussa; sekä Yeoh että – mikä tärkeintä – hänen elokuvansa ovat puolellaan. Yeoh on ansainnut peräkkäisiä voittoja SAG:n ja Indie Spiritsin kanssa, joissa molemmissa on päällekkäisyyttä Akatemian kanssa. Yeoh on ymmärrettävästi saanut valtavia näytöksiä Everything Everywheresta. Hän on elokuvan kasvot, joten jos siitä tulee yhtä hyvä ilta kuin odotamme, hänellä on todellinen mahdollisuus tehdä (myöhässä) historiaa toisena värillisenä naisena, joka on koskaan voittanut tämän kategorian. -DC.

…Jatkuu…

Vastaa