Kuinka suojata verkkoliiketoimintaasi uhkauksilta

Nykyään kyberhyökkäykset ovat yleisempiä ja vaikuttavat kaikenkokoisiin yrityksiin. Monet yritykset ja yritykset ovat joutuneet tähän tietojen varastamisen ansaan erilaisten verkkohyökkäysten kautta. Mitä tulee pienempään yritykseen, tietojen varastamisen riski on pienempi, mutta ei väistämätön. Siksi kaikkien yritysten, pienten tai suurten, tulisi ryhtyä tehokkaisiin turvatoimiin tietojen suojaamiseksi kaikilta kyberhyökkäyksiltä.

Tässä on joitain toimenpiteitä, jotka sinun tulee tehdä suojellaksesi yritystäsi verkkorikollisilta.

Salaa tietosi

Tietojesi salaus on ensimmäinen askel, jonka otat yrityksesi suojaamiseksi. Se tekee tiedoista vähemmän haavoittuvia hakkereille ja tietovarkaille. Tietojen salaus pitää tietosi turvassa ja varmistaa, että tiedot eivät joudu vääriin käsiin. Voit hakea salauspalveluita, jotka käsittelevät kaikki digitaaliset tiedot yrityssähköpostistasi Internet-yhteyteeseesi.

Käytä VPN:

VPN tarkoittaa virtuaalista yksityistä verkkoa. Se tekee verkostasi turvallisemman salaamalla tietosi. Sinun tulisi suojata liiketoimintaasi BlufVPN:llä, se suojaa online-istuntosi estämällä luvattomia ihmisiä salakuuntelemasta verkkoliikennettäsi.

Olitpa iso yritys tai johdat freelance-tiimiä, VPN varmistaa, että tietosi eivät joudu vääriin käsiin. Luomalla virtuaalisen yksityisen verkon voit estää online-kyberhyökkäykset.

Kouluta työntekijöitäsi

Kun johdat suurta yritystä, suuri osa tiedoistasi on useiden ihmisten käytettävissä työntekijöistä erilaisiin johtohenkilöihin. Joten se on tärkein askel kouluttaa työntekijöitäsi tietoturvasta ja turvallisesta verkossa surffaamisesta, jotta vältytään tietoihin kohdistuvilta uhilta.

Kun työntekijät otetaan kiinteästi osaksi tietoturvaratkaisua, vältytään verkkouhkilta. Tätä tehostaaksesi voit investoida työntekijöiden turvallisuustietoisuuden koulutukseen, jotta he ymmärtävät käytännönläheisemmin tietoturvasta ja sen merkityksestä yrityksen turvallisuuden kannalta.

Pysy ajan tasalla

IT-resurssien turvallisuuden vuoksi on erittäin tärkeää pitää kaikki käyttöjärjestelmät ja muut olennaiset ohjelmistojärjestelmät ajan tasalla. Se saattaa tuntua pelottavalta tehtävältä, mutta on olennainen askel kohti tietoturvaa. Kaikkien järjestelmäohjelmistojen tulee tarkistaa, että niissä on kaikki tietoturvapäivitykset.

Lukitse langaton verkkosi

Wi-Fi:n käyttäminen kaikkien järjestelmien yhdistämiseen on nykyään helppo tehtävä, mutta se ei ole turvallista, ellet rajoita sen käyttöä vain työntekijöillesi. Tiedot lähetetään radioaaltojen kautta, mikä tarkoittaa, että kuka tahansa wifi-yhteyteen yhdistetty ja verkossasi kuka tahansa voi siepata tiedot oikeilla työkaluilla.

Nykyään sinun pitäisi suojata wifi WPA2-suojauksella. Jos haluat piilottaa verkon suurelta yleisöltä, sinun tulee käyttää reititintä, jossa on yritystason WPA2-suojaus. Jotta wifi olisi vieraskäyttäjien saatavilla, sinun tulee aina tarjota se erillisen yhteyden kautta.

Rajoita käyttäjätiliä

Sinun ei pitäisi tarjota täydellistä järjestelmänvalvojan pääsyä IT-resursseihin, koska sitä ei tarvitse tehdä. Voit helposti tarjota työntekijöillesi heidän käyttäjätililleen normaalit käyttöoikeudet. Tämä estää heitä muuttamasta järjestelmäasetuksia.

On olemassa monia ammatti- ja yritysversioita ikkunoista, joissa on ryhmäkäytäntöeditorit, jotka tarjoavat lisähallintatoimintoja yrityskäyttäjille. Näin järjestelmänvalvojat voivat hallita täysin käyttäjiä ja turvallisuutta kaikissa verkon tietokoneissa keskitetyn konsolin avulla.

Käytä haittaohjelmien torjuntaa

Virustorjunta on tärkeä turvatoimenpide, joka sinun tulee tehdä estääksesi järjestelmiäsi saamasta haittaohjelmatiedostoja. Sinun tulisi aina valita yritystason virustorjuntaohjelmisto käsitelläksesi yritysten tietokoneita, joita suuri joukko ihmisiä käyttää.

Suuret haittaohjelmien torjuntakehittäjät tarjoavat ratkaisuja, jotka on suunniteltu täyttämään yritysmaailman tarpeet, joissa on suurempi määrä tietokonejärjestelmiä. Nämä haittaohjelmien torjuntaohjelmistot havaitsevat ja poistavat haittaohjelmat heti, kun ne ilmestyvät, ennen kuin ne voivat vahingoittaa järjestelmääsi.

Seuraa verkkotoimintaa

Varmistaaksesi, että työntekijäsi käyttävät vastuullisen yrityksen IT-resursseja, sinun tulee seurata heidän toimintaansa verkossa. Voit tehdä sen seuraamalla heidän vierailemiaan verkkosivustoja. Mutta älä mene rajojen ulkopuolelle, sillä kukaan ei pidä vakoilusta, varsinkin kun he eivät tiedä, että heidän työnantajansa katsovat heidän verkkotoimintaansa.

Seurantatoiminnasta voi aina kertoa tiimillesi, jotta he ovat tietoisia asiasta eivätkä surffaa mitään, mitä heiltä ei odoteta. Toinen vaihtoehto tälle voi olla sopimattomien verkkosivustojen estäminen. Voit estää sopimattomia verkkosivustoja ja muita verkkoresursseja, joita et halua työnantajasi käyvän läpi.

Noudata turvallisuuspolitiikkaa

Jos haluat rajoittaa työntekijän pääsyä yrityksen resursseihin, sinun tulee noudattaa tiukkaa turvallisuuspolitiikkaa. Tässä tapauksessa voit kouluttaa työntekijöitäsi mahdollisten turvallisuusuhkien hallintaan. Näin voit myös saada työntekijäsi tietoiseksi siitä, että heidän käsittelemänsä bisnesdata on erittäin tärkeä ja laiminlyönti niitä kohtaan ei ole hyväksyttävää.

Voit tehdä erilaisia ​​toimenpiteitä, kuten kieltää sopimattomat verkkosivustot Internet-verkossasi tai kieltää muiden kuin työhön liittyvien tiedostojen jakamisen ja lataamisen.

Käytä palomuuria

Palomuurin käyttö verkossa on tärkeä turvatoimenpide, joka sinun tulee toteuttaa. Palomuurit tulevat sekä laitteiston että ohjelmiston muodossa. Ne tarjoavat ylimääräisen suojakerroksen liikenteenohjaukselle ja estävät myös luvattoman pääsyn verkkoon. Palomuurin asentaminen verkkoon on liiketoiminnan kannalta erittäin tärkeä askel.

Suojaa mobiililaitteesi

Koska matkapuhelimet ovat kannettavia, ne ovat suuressa vaarassa kadota tai varastaa. Matkapuhelimet ja muut vastaavat laitteet ovat erittäin tärkeitä monille yrityksille nykyään, mutta turvallisuuden lisäämiseksi se pitää näiden laitteiden tiedot turvassa.

Kun käytät näitä laitteita, sinun tulee asettaa tiukka salasanakäytäntö estääksesi ketään kirjautumasta laitteeseen, jos jokin tällainen laite katoaa. Jos tarjoat työntekijöillesi resursseja, kuten matkapuhelimia ja kannettavia tietokoneita, sen tulee noudattaa yrityksen tietoturvakäytännön mukaista suojausprotokollaa.

Johtopäätös

Kaikki nämä turvatoimenpiteet ovat tärkeitä sinulle ja yrityksellesi, jotta tiedot pysyvät turvassa. Nämä voivat aluksi tuntua hieman vaivalloisilta, mutta onnistuvat pitämään tietosi poissa online-uhkilta. Sopivan tietoturvapolitiikan ja ajantasaisten laitteisto- ja ohjelmistojärjestelmien avulla voit suojata tietosi kyberhyökkäyksiltä.

Vastaa