Elon Muskista tulee Twitterin suurin osakkeenomistaja

Elon Musk on ottanut yhdysvaltalaisen arvopaperihakemuksen mukaan 9,2 prosentin osuuden Twitteristä.

Ilmoituksen seurauksena Twitterin osakkeet nousivat yli 27 % New Yorkin kaupankäynnissä maanantaina.

Securities and Exchange Commissionin mukaan Teslan toimitusjohtaja omisti 14. maaliskuuta 73 486 938 sosiaalisen median osaketta.

Panoksen arvo on 2,89 miljardia dollaria (2,2 miljardia puntaa) Twitterin perjantain päätöskurssin perusteella.

Se tekee hänestä yhtiön suurimman osakkeenomistajan yli neljä kertaa Twitterin perustajan Jack Dorseyn 2,25 prosentin omistusosuudella.

Musk on säännöllinen Twitter-käyttäjä, jolla on yli 80 miljoonaa seuraajaa, vaikka hän sanoi äskettäin harkitsevansa ”vakavasti” uuden sosiaalisen median alustan rakentamista.

Viime kuun lopulla herra Musk kysyi seuraajiltaan, kannustavatko he sosiaalisen median alusta sananvapauteen.

”Sananvapaus on välttämätöntä toimivalle demokratialle. Uskotko, että Twitter noudattaa tiukasti tätä periaatetta?”

Sitten hän kysyi: ”Tarvitaanko uusi alusta?”

BBC ei ole vastuussa ulkopuolisten sivustojen sisällöstä.
Katso alkuperäinen twiitti Twitterissä
Hän käyttää säännöllisesti Twitteriä jakaakseen päivityksiä omistamistaan ​​yrityksistä, mukaan lukien SpaceX ja Neuralink. Hänet tunnetaan myös meemien jakamisesta, mikä lisää hänen suosiotaan fanien keskuudessa.

Mutta jotkut viestit ovat herättäneet kiistaa.

Viime vuonna hän twiittasi vastauksena YK:n maailman elintarvikeohjelman (WFP) johtajan väitteeseen, jonka mukaan vain 2 prosenttia Muskin omaisuudesta voisi auttaa ratkaisemaan maailman nälänhädän.

Musk sanoi lokakuussa myyvänsä 6 miljardia dollaria Teslan osakkeista ja lahjoittavansa ne WFP:lle, mikäli se voisi kuvata ”täsmälleen kuinka 6 miljardia dollaria ratkaisee maailman nälänhädän”.

Median kuvateksti,

Kuka on Elon Musk? Tapaa meemejä rakastava magnaatti SpaceX:n ja Teslan takana…julkaistu vuonna 2021
Musk näki Tesla-autoyhtiönsä arvon ylittävän 1 biljoonan dollarin markkina-arvon viime syksynä, mikä teki siitä viidennen tällaisen yrityksen, joka on saavuttanut virstanpylvään Applen, Microsoftin, Amazonin ja Googlen omistaman Alphabetin jälkeen.

Pian sen jälkeen hän kysyi Twitterissä käyttäjiltä, ​​pitäisikö hänen myydä 10 prosentin osuutensa sähköautonvalmistajasta.

Yli 3,5 miljoonaa Twitter-käyttäjää äänesti, ja lähes 58 % äänesti osakemyynnin puolesta, mikä johti siihen, että Musk myi noin 5 miljardilla dollarilla (3,7 miljardia puntaa) yhtiön osakkeista marraskuussa.

Mitä suunnitelmia Elon Muskilla on Twitterissä?

Vastaa