Sony julkistaa virallisesti uudistetun kolmiportaisen PlayStation Plus -tilauspalvelunsa

Sony esittelee virallisesti uudistetun PlayStation Plus -pelitilauspalvelunsa, yhtiö ilmoitti tiistaina. Uusi tarjonta on nimeltään PlayStation Plus, ja se yhdistää Sonyn kaksi nykyistä tilauspalvelua, PlayStation Plus ja PlayStation Now yhdeksi. PlayStation Plus nähdään Sonyn näkemyksenä Microsoftin suositusta Xbox Game Pass -tilauspalvelusta.

PlayStation Plus käynnistyy kesäkuussa ja debytoi joissakin Aasian maissa ennen kuin se laajenee Pohjois-Amerikkaan, Eurooppaan ja muille alueille. Yhtiö julkaisee todennäköisesti lisätietoja tietystä julkaisupäivämäärästä tulevina viikkoina.

Uusi tilauspalvelu tulee kolmiportaiseksi. Alin taso on nimeltään ”PlayStation Plus Essential”, ja siinä on samat edut, joita PlayStation Plus -jäsenillä on nykyään, mukaan lukien kaksi kuukausittaista ladattavaa peliä, eksklusiivisia alennuksia, pilvitallennus tallennettuja pelejä varten ja online-moninpeli. PlayStation Plus Essentialin hinta pysyy samana kuin PlayStation Plusin nykyinen hinta, joka on 9,99 dollaria kuukaudessa, 24,99 dollaria vuosineljänneksessä tai 59,99 dollaria vuodessa. Euroopassa hinta on 8,99 euroa kuukaudessa, 24,99 euroa vuosineljänneksessä tai 59,99 euroa vuodessa.

Seuraava on keskitaso, jota kutsutaan nimellä ”PlayStation Plus Extra”. Siinä on kaikki samat edut kuin Essential-tasolla, mutta se sisältää valikoiman jopa 400 PS4- ja PS5-peliä. Sony huomauttaa, että Extra-tason pelejä voi ladata verkossa pelattavaksi. Extra-taso maksaa 14,99 dollaria kuukaudessa, 39,99 dollaria vuosineljänneksessä tai 99,99 dollaria vuodessa. Euroopassa hinta on 13,99 euroa kuukaudessa, 39,99 euroa vuosineljänneksessä tai 99,99 euroa vuodessa.

Tilauspalvelun ylin taso on nimeltään ”PlayStation Plus Premium”, ja se sisältää pääsyn kaikkeen Essential- ja Extra-tasoon sekä 340-peliin, mukaan lukien PS3-pelit, joita voit suoratoistaa pilven kautta. Tasolla on myös klassisia pelejä saatavilla sekä suoratoisto- että latausvaihtoehtoina, mukaan lukien alkuperäiset PlayStation-, PS2- ja PSP-pelit. Sony huomauttaa, että tasossa tarjotaan myös ajallisesti rajoitettuja pelikokeiluja, joten asiakkaat voivat kokeilla tiettyjä pelejä ennen niiden ostamista. Premium-taso maksaa 17,99 dollaria kuukaudessa, 49,99 dollaria vuosineljänneksessä tai 119,99 dollaria vuodessa. Euroopassa hinta on 16,99 euroa kuukaudessa, 49,99 euroa vuosineljänneksessä tai 119,99 euroa vuodessa.

Sony aikoo julkaisun yhteydessä tarjota pelejä, kuten ”Death Stranding”, ”God of War”, ”Marvel’s Spider-Man”, ”Marvel’s Spider-Man: Miles Morales”, ”Mortal Kombat 11” ja paljon muuta. Sony ei aio saattaa kaikkia tulevia eksklusiivisia PlayStation-pelejään saataville julkaisupäivänä.

”Uudet Extra- ja Premium-tasot edustavat suurta kehitystä PlayStation Plussalle”, sanoi PlayStationin toimitusjohtaja Jim Ryan lausunnossaan. ”Näillä tasoilla pääpainomme on varmistaa, että sadat tarjoamamme pelit sisältävät parasta laatua olevaa sisältöä, joka erottaa meidät muista. Teemme tiivistä yhteistyötä kekseliäiden PlayStation Studios -kehittäjien ja ulkopuolisten kumppaneiden kanssa sisällyttääksemme joitakin parhaista saatavilla olevista pelikokemuksista säännöllisesti päivitettävään kirjastoon. Lisätietoja peleistä, joita meillä on uudessa PlayStation Plus -palvelussamme.”

Tämän päivän uutiset seuraavat kuukausia kestäneitä spekulaatioita siitä, että Sony aikoi uudistaa pelitilauspalvelunsa ottamaan vastaan ​​Microsoftin suositun Xbox Game Pass -tarjouksen. Microsoft on käyttänyt paljon rahaa Game Passiin, sillä yhtiö on ostanut suuria videopelijulkaisijoita, kuten Activision Blizzard ja Bethesda 68,7 miljardilla dollarilla ja 7,4 miljardilla dollarilla.

Sony kertoo, että kun uusi PlayStation Plus -palvelu julkaistaan, PlayStation Now siirtyy uuteen PlayStation Plus -tarjontaan, eikä se ole enää saatavilla erillisenä palveluna. PlayStation Now -asiakkaat siirtyvät PlayStation Plus Premiumiin ilman, että heidän nykyiset tilausmaksunsa korotetaan julkaisun yhteydessä.

Vastaa