Top Gun: Maverick Box Office ylittää 1 miljardin dollarin virstanpylvään maailmanlaajuisesti

Top Gun: Maverick on ylittänyt miljardin dollarin (noin 7 827 miljoonan rupia) virstanpylvään maailmanlaajuisessa lipputulossa, 31 päivää sen jälkeen, kun se debytoi elokuvateattereissa 27. toukokuuta, ja nousi vuoden ja Tom Cruisen uran tuottoimmaksi elokuvaksi. Top Gun -jatko-osasta on tullut myös vasta toinen elokuva Tom Hollandin johtaman Spider-Man: No Way Home -elokuvan jälkeen, joka on ylittänyt tämän virstanpylvään meneillään olevan COVID-19-pandemian alkamisen jälkeen. Sillä välin Colin Trevorrow’n ohjaama sci-fi-dino-elokuva Jurassic World Dominion – Chris Prattin ja Bryce Dallas Howardin johdolla – on tuottanut maailmanlaajuisesti 747 miljoonaa dollaria (noin 5 847 miljoonaa rupiaa) negatiivisista arvosteluista huolimatta.

Top Gun: Maverickille tähän mennessä kerätystä 1 miljardista dollarista lähes 521 miljoonaa dollaria (noin 4 078 miljardia rupiaa) tulee Yhdysvaltojen ja Kanadan markkinoilta, kun taas loput 485 miljoonaa dollaria (noin 3 796 miljardia rupiaa) tulee markkinoilta muualta. Tämä luku ei sisällä Kiinaa ja Venäjää, joissa Top Gun: Maverickia ei julkaista. Top Gunille: Maverickin tärkeimmät markkinat Yhdysvaltojen ja Kanadan ulkopuolella ovat Iso-Britannia (78,7 miljoonaa dollaria), Japani (51,1 miljoonaa dollaria), Australia (45,5 miljoonaa dollaria), Ranska (38,8 miljoonaa dollaria) ja Saksa (23,4 miljoonaa dollaria).

Jurassic World Dominionin tähän mennessä tuottamasta 747 miljoonasta dollarista 302 miljoonaa dollaria (noin 2 363 miljoonaa rupiaa) tulee Yhdysvaltain ja Kanadan markkinoilta. Loput 433 miljoonaa dollaria (noin 3 283 miljoonaa rupiaa) tulevat muualta olevilta alueilta. Jurassic World -sarjan kolmas erä keräsi 114,3 miljoonaa dollaria (noin 894 miljardia rupiaa) Kiinassa, markkinoilla, jotka ovat viime aikoina olleet Hollywood-elokuvien onneton metsästysmaa.

Jurassic World Dominion on saavuttanut yhtä hyviä lukuja Meksikossa (39,7 miljoonaa dollaria, noin 310 miljoonaa rupiaa), Iso-Britanniassa (33,4 miljoonaa dollaria, noin 261 miljoonaa rupiaa), Australiassa (18,5 miljoonaa dollaria, noin 144 miljoonaa rupiaa) ja Ranskassa (19 miljoonaa dollaria). miljoonaa, noin 144 miljoonaa rupiaa). Se tuotti noin Rs. 101 miljardia (noin 12,9 miljoonaa dollaria) Intian lipputuloissa sen elinkaaren aikana.

Sekä Top Gun: Maverick että Jurassic World Dominion eivät kohtaa kilpailua ennen kuin animoitu toimintakomedia Minions: The Rise of Gru – jonka edeltäjä tuotti yli miljardi dollaria, muistakaa – debytoi teattereissa torstaina 30. kesäkuuta Intiassa ja perjantaina 1. heinäkuuta. Yhdysvalloissa.

Top Gun: Maverick ja Jurassic World Dominion esitetään elokuvateattereissa ympäri maailmaa.

Vastaa