”Stranger Things” -kausi 4: Loppu selitettynä, kaikkiin kysymyksiisi vastattu

Stranger Things -fanit saivat vihdoin nähdä kauden 4 ensimmäiset seitsemän jaksoa, ja kaksi muuta jaksoa saapuu 1. heinäkuuta. Eivätkä Netflix-tilaajat voi sanoa, että he eivät saaneet rahoilleen vastinetta. Koko toistaiseksi kulunut kausi, varsinkin seitsemäs jakso, oli täynnä yksityiskohtia, jotka selittivät tarinan Elin takaiskuista veriseen verilöylyyn ja liittyivät jotenkin Hawkinsissa vuonna 1959 tapahtuneeseen Creel-perhemurhaan.

Se on paljon otettavaa vastaan, joten katsojat voivat saada anteeksi, jos he ovat hieman hämmentyneitä. Tässä on katsaus siihen, mitä tapahtui tuossa sydäntä sykkivässä lopussa. Kaikki on yksi iso spoileri tästä eteenpäin.

Creelin perheen murhat

Joten vuonna 1959 Creelin perhe murhattiin kauheasti Hawkinsin kartanossaan. Poliisi luuli, että perheen isä Victor Creel (näyttelijänä Nightmare Elm Streetin Robert Englundissa) tappoi vaimonsa, poikansa ja tyttärensä. Nancy ja Robin menevät turvakeskukseen, jossa vanhempaa Victoria pidetään vangittuna, ja ymmärtävät, ettei hän tappanut perhettään, vaan kauden Big Bad, Vecna. Mutta tarinassa on muutakin.

011 ja 001

Yksitoista on saanut takaiskuja veriseen verilöylyyn muiden numeroitujen, telekineettisten lasten joukossa, jotka olivat hänen kanssaan labrassa. Joissakin ahdistavissa kohtauksissa, jotka saivat Netflixin lisäämään varoituksen ohjelmaan Uvaldessa, Texasissa, kouluammuskelun jälkeen, Eleven muistaa nähneensä muiden lasten kuolleen – ja hän on vakuuttunut siitä, että hän on hirviö, joka on vastuussa.

Mutta tietysti se on sitä monimutkaisempi. Peter Ballard, mies, joka vaikutti ystävälliseltä hoitajalta laboratoriossa, osoittautui laboratorion ensimmäiseksi lapsipotilaaksi, jolla oli tatuointi 001, eli One. Ja kuka tämä mies on, saatat kysyä? Hän on Henry Creel, Victorin poika. Osoittautuu, että hän ei vain selvinnyt perheen verilöylystä, vaan myös aiheutti sen. Henry joutui psykiatriseen hoitoon sen jälkeen, kun hänen perheensä oli tapettu, ja tohtori Brenner, joka oli valpas Henryn voimiin, teki hänestä 001:n, ensimmäisenä lapsista, joita kokeiltiin.

Vecnan alkuperätarina

Kun Henry/One tuli aikuiseksi, tohtori Brenner piti pelottavat voimansa kurissa ihon alle istutetulla sirulla. Järjestyksenvalvojana Henry/One ystävystyi Elevenin kanssa ja sai tämän poistamaan sirun sanoen, että Brenner pystyi jäljittämään ja hallitsemaan häntä. Yksitoista käytti voimiaan kiskoakseen sirun, ja hups, One’n kauhistuttavat voimat pääsivät nyt taas valloilleen.

One and Eleven taistelivat, ja One päätyi Upside Down -peliin ja otti sen karmivan demonisen olennon muodon, jonka tunnemme nykyään nimellä Vecna ​​– mutta silti hänen 001-tatuointinsa kanssa. Näin avattiin ensimmäinen portaali ylösalaisin.

Vecnan maali

Vecna näyttää etsivän syyllisyydestä kärsiviä ihmisiä, jotka ovat kokeneet trauman, mukaan lukien Max, joka näki Billyn kuoleman hänen edessään, ja Nancy, joka tuntee olevansa vastuussa Barbin kauhistuttavasta Upside Down -allaskuolemasta.

Vastaamattomia kysymyksiä

Kauden 4 jaksoa on vielä kaksi, ja koko kausi 5 on vielä tulossa. Ja se on hyvä, koska onko meillä kysymyksiä.

Mikä teki Henry Creelistä sen, joka hän oli? Emme tiedä paljoakaan, miksi hänen perheensä pakeni Hawkinsiin. Henry näyttää ystävystyvän mustien leskihämähäkkien kanssa, ja sen jälkeen hän kehitti voiman, jolla hän tappoi suloisia takapihan kaneja. Mutta näyttää siltä, ​​että Henryssä oli jotain epätavallista ennen kuin hän muutti Hawkinsiin, mikä sai hänen vanhempansa ajattelemaan, että heidän oli aloitettava uusi alku. Vanhemmat näyttävät raikkaalta 1950-luvun täydellisyydestä, mutta Henry vihjaa, että heillä on salaisuuksia. Olivatko he hyväksikäyttäjiä, vai sanoiko hän sen vain saadakseen anteeksi tekonsa?

Mikä on Vecnan loppupeli? Miksi hän etsii lapsia, joiden menneisyydessä on traumaattisia tapahtumia? Yrittääkö hän tehdä epäkuolleiden teinien armeijan?

Voivatko Elevenin voimat riittää pysäyttämään hänet ja lukitsemaan portit Upside Downiin lopullisesti? Robin ja Eddie pystyivät ryömimään ylös Upside Downista viimeisissä kohtauksissa, mutta Steve on edelleen siellä, ja Nancy putosi pahemmalta vaikuttaneeseen universumiin, Vecnan valtakuntaan.

Mutta ehkä suurin vastaamaton kysymys: Kuinka fanit selviävät heinäkuun 1. päivään? Ja sitten, mitkä vastattamattomat kysymykset kulkevat mukana, kunnes viimeinen kausi, kausi 5, lopulta ilmestyy? Kiinni, paljon outoja asioita on vielä tulossa.

Vastaa