5 tärkeintä vinkkiä onnistuneen SEO-sisältöstrategian luomiseen vuonna 2023

Kun 90 % markkinoijista hyödyntää sisältömarkkinointisuunnitelmaa, brändit alkavat vihdoin priorisoida sisältömarkkinointia ja käyttää enemmän sisällön luomiseen useilla eri kanavilla ja alustoilla. Kilpailun lisääntyessä brändien on optimoitava sisältönsä saadakseen mahdollisimman paljon näkyvyyttä. Siksi SEO-optimointi on välttämätöntä.

Tässä on viisi vinkkiä, jotka brändien tulee ottaa huomioon luodessaan SEO-sisältöstrategiaansa ja pyrkiessään saamaan enemmän katseita brändiinsä.

1. Luo videosisältöä

On useita syitä, miksi videot hallitsevat sisältömarkkinointia ja kuinka siitä on tullut yksi tehokkaimmista sisältömuodoista yleisösi sitouttamiseen. Lyhytmuotoinen video on erittäin tehokas sosiaalisen median alustoilla ja yksi tärkeimmistä tavoista, joilla ihmiset kuluttavat sisältöä. Tästä syystä lyhytmuotoisella videolla on paras ROI verrattuna kaikkiin muihin mediamuotoihin ja miksi sosiaalisen median alustat keskittyvät mediaan ja investoivat siihen voimakkaasti.

Kuluttajat käyttävät videoalustoja sekä koulutuksen ja viihteen lähteenä että hakukoneina. Näin ollen brändien ei vain tarvitse luoda videosisältöä, joka resonoi kohdeyleisönsä kanssa heidän katsoessaan, vaan niiden on myös priorisoitava SEO-optimointi varmistaakseen, että heidän sisältönsä löytyy helposti muiden videoiden joukosta.

2. Optimoi puhehakua varten

Sirin ja muiden ääniassistenttien käyttöönotto on pakottanut tuotemerkit ottamaan käyttöön innovatiivisia strategioita hyödyntääkseen uusia mahdollisuuksia. Kun 27 % maailman online-väestöstä käyttää puhehakua mobiililaitteissa ja yli 4 miljardia puheavustajaa käytetään laitteissa ympäri maailmaa, brändit, jotka kieltäytyvät optimoimasta sisältöään puhehakua varten, jättävät pöydälle merkittävän mahdollisuuden.

Puhehaun optimoinnissa on useita keskeisiä näkökohtia, mutta yksi tärkeimmistä SEO-elementeistä puhehaun optimoinnissa ovat esitellyt katkelmat; hakutulossivun yläosassa näkyvä hakutulos, jonka Google on erityisesti valinnut parhaaksi vastaukseksi käyttäjän kyselyyn.

Optimointi suositeltaville katkelmille on yleisesti ottaen hyvä hakukoneoptimointikäytäntö, mutta suositeltujen katkelmien lisääntynyt merkitys puhehaulle tarkoittaa, että brändit, jotka eivät optimoi sisältöään tällä tavalla, menettävät mahdollisuuden saada sisältönsä näkyvämmäksi ihmisten kodeissa ja liike.

3. Suunnittele sisältösi uudelleen eri kanaville

Sisällön uudelleenkäyttö tarkoittaa sisällön kierrätystä ja muuntamista käytettäväksi eri kanavissa. Esimerkiksi pitkän videon muuttaminen lyhyiksi videoiksi tai katkelmiksi sosiaalisen median kanaville. Se on luova tapa brändeille luoda uutta sisältöä ja auttaa tavoittamaan erilaisia yleisöjä, jotka haluavat käyttää erilaisia mediamuotoja.

Muita ideoita sisällön uudelleenkäyttöön ovat blogitekstin tai artikkelin muuttaminen videoksi tai sosiaalisen median ketjuksi, podcastien kopioiminen blogiteksteiksi, esitysten muuttaminen infografiikaksi jne. Koska vaihtoehtoja on runsaasti, brändien on varmistettava, että ne mukauttavat sisältöä tyyliin kanavalle, jota he haluavat käyttää.

Joitakin parhaita käytäntöjä sisällön uudelleenkäytössä ovat:

Suositun, ikivihreän sisällön priorisointi.

Uudelleen käytettävän sisällön julkaisun ajoittaminen trendien, uutisten ja tapahtumien mukaan.

Visuaalien käyttö antaaksesi sisällöllesi parhaat mahdollisuudet jaettavaksi.

4. Optimoi sivustosi ja paranna käyttökokemusta (UX)

Menestyneen SEO-sisältöstrategian luominen perustuu SEO:n perusteisiin, minkä vuoksi on tärkeää optimoida sivustosi.

Jotkut tärkeimmistä SEO-optimoinneista, joita brändien tulisi harkita, ovat:

 • Metatietojen optimointi
 • Kanonisten julkaisujen päivittäminen päällekkäisen sisällön välttämiseksi
 • Sivun nopeuden ja latausaikojen optimointi
 • Mobiiliystävällisten sivuasettelujen luominen
 • Strukturoidun datan käyttöönotto

Näistä optimoinneista johtuvat kaksi keskeistä hakukoneoptimoinnin periaatetta, joilla varmistetaan käyttäjälle hyvä käyttökokemus sivustollasi ja sisältö on mahdollisimman saavutettavissa mobiililaitteilla.

Mobiililaitteiden osuus maailmanlaajuisesta liikenteestä oli lähes 60 % vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla, ja sen odotetaan olevan lähitulevaisuudessa suositumpaa kuin pöytätietokoneita. Kun sosiaalinen media ja viihde ovat niin mobiilikeskeisiä, ihmiset käyttävät nyt mediaa mobiililaitteillaan enemmän kuin koskaan ennen. Mobiililaitteiden käytön lisääntyessä saumattoman mobiilikokemuksen tarjoaminen on siis ratkaisevan tärkeää vuonna 2023.

5. Pysy ajan tasalla Googlen algoritmipäivityksistä

Google päivittää jatkuvasti algoritmejaan tarjotakseen parhaat tulokset hakukyselylle. Useimmat näistä päivityksistä ovat pieniä, mutta suuret päivitykset voivat vaikuttaa merkittävästi hakukoneoptimointiin ja sisältöstrategioihin.

Googlen ”Hyödyllinen sisältöpäivitys”, joka julkaistiin syyskuussa 2022, on hyvä esimerkki tästä. Tekoälyn (AI) suosio on kasvanut viime vuosina, koska sen avulla brändit ja kirjoittajat ovat pystyneet virtaviivaistamaan sisällön kehitysprosessia. Googlen vastaus tähän oli ”Hyödyllinen sisältöpäivitys”, joka on suunniteltu vähentämään automaattisen sisällön arvoa ja priorisoimaan ihmisille suunnattua sisältöä.

Emme tiedä, mitä algoritmipäivityksiä Google on suunnitellut tulevaisuudessa, mutta varmista, että pysyt ajan tasalla, sillä se voi auttaa sinua ymmärtämään, miksi sisältösi ei toimi odotetulla tavalla.

Keskeiset takeawayt

 • SEO on kriittinen osa onnistunutta sisältöstrategiaa, erityisesti avainelementtejä, kuten avainsanatutkimus, sivun nopeus ja mobiilioptimointi. Sekä hakukoneoptimoinnin että sisällön tulisi toimia yhdessä kasvattaakseen brändisi ja sisältösi näkyvyyttä eri kanavilla ja alustoilla.
 • Videosisältö on erittäin suosittua, ja se on yksi tehokkaimmista sisältömuodoista yleisösi sitouttamiseen.
 • Puhehaku on tärkeämpää kuin koskaan, kun median kulutus mobiililaitteissa kasvaa. Se on loistava tapa tehdä brändistäsi näkyväksi kotona ja liikkeellä.
 • Sisällön uudelleenkäyttö auttaa tavoittamaan erilaisia ​​yleisöjä, jotka voivat kuluttaa mediaa eri muodoissa, vaikka sisältö on optimoitava kanavasta ja alustasta riippuen.
 • Sivustosi optimointi ja käyttökokemuksen parantaminen on erittäin tärkeää, jotta Google voi arvostaa ja priorisoida sisältöäsi. Se on yhtä tärkeä Googlen keskeisten periaatteiden noudattamisen kannalta: varmistaa käyttäjälle hyvä käyttökokemus sivustollasi ja tehdä sisällöstä mobiilikäyttöön.
 • Googlen algoritmipäivitysten seuraaminen auttaa sinua ymmärtämään muutoksia tavassa, jolla Google arvioi ja luokittelee sisältösi, ja kuinka voit välttää mahdolliset sisältösi suorituskyvyn haitat.

Vastaa